Magsäcks botox

MEDICINSKA BEHANDLINGAR

Behandlingen används för de grupp av patienter som på grund av hälsan vill gå ner i vikt men inte vill göra drastiska operationer som klassiska magsäcks reduktion.Injicera botox i magsäcken påverkar mättnads känslan.Effekten stannar upp till 6 månader och man kan tappa mellan 10-20 kg under tiden.

Magsäcks botox

Botox används ofta för att ta bort rynkor. Den kan också används vid vissa neurologiska störningar. Sedan 2004 efter att norska forskare fick positiva forskningsresultatet av magsäcks Botox behandling effekter på viktminskning började man använda behandlingsmetoden i Turkiet som en bariatrisk ingrepp.

Behandlingen används för de grupp av patienter som på grund av hälsan vill gå ner i vikt men vill inte göra drastiska operationer som klassiska magsäcks reduktion vilket inte har någon återvändo. Man vill nå sin ideal vikt för att fortsätta att hålla den genom ändrade livs still som diet och sport. Typ 2 diabetiker är kan vara målgruppen för denna behandling.

En av andra fördelarna med gastrisk botox är korta operationstiden som är 15 minuter och att det inte behövs inläggning på sjukhus. Patienten kan omedelbar återgå till den sociala liv.

Hur går behandlingen till :

Injicera botox i ett stort område i magsäcken bidrar till två effekter:

 • -Minskar utsöndring av hungerhormonet Ghrelin. På så sätt minskar patientens aptit och känslan av mättnad i magen växer.
 • -Magmusklerna blir ineffektiva. Sammandragning funktionen av musklerna påverkas. Då förblir maten i magen under lång tid. Vanligtvis kan kolhydrater släppas om 2–3 timmar eller 4 timmar, när de tas ihop med proteiner släppas ut till 4–4,5 timmar. Efter denna behandling förlängs tiden till 12 timmar som också bidrar till mättnadskänsla.

Vilken diet ska man ha efter operationen

Det är verkligen möjligt att förlora 4–20 kg i 5–6 månader med magsäcks botox metoden, men det finns väldigt viktiga kriterier att följa. Efter proceduren ska patienten hålla en ordentlig diet. Den som följer detta kan förlora 10 till 20 kg.

Behandlings pris 1000 euro

Plats Antalya ,Anadolu sjukhus

Övriga Medicinska behandlingar

Begär en Kostnadsfri Konsultation

  Födelsedatum

  Bokningsdatum

  eller
  Alla Behandlingar

  Vill du få en kostnadsfri konsultation?

  Ring Oss på 010 516 4730 eller boka online...