Multifokala linser

Medical Tourism i Turkiet

Smartlins eller Multifokala linser 2500 Euro för båda ögon

Smartlins eller Multifokala linsimplantat är definitiva lösningen för behandling av alla typer av synfel som myopi hypermetropi astigmatism.

Om man tidigare har gjort ögonlaser och senare har fått svårt att läsa utan glasögon eller vid arbete med data pga. ålder kan du försäkra dig ett liv utan synproblem efter denna operationen.

Många får katarakt vid stigande ålder eftersom egna linser i ögonen blir grumliga och förr eller senare måste man ändå genomgå en kataraktoperation. Landstinget ersätter endast Monofokala linser som kräver att man ändå använder svaga läsglasögon för att läsa liten text eller jobba med data. De flesta kan utföra alla vardagssysslor utan att behöva vare sig glasögon eller kontaktlinser om man har multifokala linser.

Att göra ett linsimplantat är också bästa alternativet för er som synfelet visar sig vara för stort för att kunna korrigera med ögonlaser, eller om tjockleken på dina hornhinnor förhindrar en ögonlaseroperation.

De nya liner har möjlighet att fokusera både på närhåll, mellanavstånd och långhåll, vilket ger en tydlig bild på alla avstånd. Ögonnumret har ingen betydelse för patienten som bär Smart Lens. Operationen är en Kataraktoperation som utförs en gång och man dessutom slipper katarakt senare i livet. Felfri syn livet ut. 

Multifokala linsoperationer

Patienten måste först genomgå en detaljerad ögonundersökning. Det är några enkla ögonundersökningar och mättningar som ni gör hos en ögonläkare i Sverige. Det ger våra specialister underlag för att avgöra behandlingen.(Gratis konsultation)

Arbetsstatus, ålder, social aktivitet, jobb tar man hänsyn till vid val av linser. Till exempel om man brukar köra bil i mörkret ska man välja annan typ av linser som läkaren får bestämma. Patienten fyller en blankett innan behandlingen för att välja rätt typ av linser.

De vanligaste multifokala linserna är; Zeiss Acrilisa Tri, Alcon Panoptix och Finevision linser. Patienter som genomgår kataraktoperation bedöms efter visa kriterierna vilken lins är lämplig Vi har valt att använda Zeiss märket om synen inte kräver ett annat märke som passar bättre. Man använder linser av samma märke på ögonklinikerna i Sverige. Med andra priser förstås. Priset för samma operation är 79 000:kr på kliniker i Sverige. Till den tillkommer också läkarundersökning och återbesök på 1000:kr

Multifokala linsoperationer liknat kataraktoperation där man byter egna linser mot nya konstgjorda linser som har möjlighet att fokusera till olika avstånd. Ni kan se i filmen på sidan hur operationen går till.

Man operera ett öga i taget. Intervallet mellan de två ögonen är någon dag eller enligt patientens villkor. Ögonen bedövas med ögondroppar. Allmän anestesi (utom i speciella fall) .Övernattning på sjukhuset är inte aktuell. Det är en smärtfri operation. Efter operationen sätter man bandage på ögat och patienten kan lämna sjukhuset. Man får ha bandaget kvar över natten som tas bort av läkaren nästa dag. Andra ögat opereras normalt dagen efter. Bandaget tas bort dagen efter andra operationen Efter läkarkontrollen är behandling avslutat och efter läkarkontrollen får patienten åka tillbaka hem. Patienten börjar se samma dag och kan återgå till det normala livet. Efter operationen blir synen normal inom 1–2 dagar.

Vilka kan inte bli opererad

Hos patienter med öppen eller latent skelning, patienter med oregelbunden hornhinnestruktur, patienter med gul punkt och patienter med retinal skada på grund av diabetes.

Multifokal linsoperation process :

Medical Tourism Turkiet jobbar med mest kända kliniker och sjukhus inom olika behandlingsområde.

Vi samarbetar med Veni Vidi eye Internatioal som är en ögonklinik kedja med flera kliniker som har specialiserat sig inom olika ögonsjukdomar ,kirurgi och behandlingar. Med senaste utrustningar och moderna operationssalar jobbar mer än 50 ögonspecialister inom olika avancerade område. Flera hundra människor från olika länder vänder sig till de här klinikerna årligen för att få olika behandlingar. Klinikerna har en organiserade system för att ta emot patienter från olika länder. Personalen pratar engelska och det finns tolk på olika språk. För närvarande ingen svensk tolk på plats men via kontoret i Stockholm hjälper vi er med konsultationer och praktiska rådgivningar och bokningar.

Om ni är intresserad av Multifokala linsoperationen på grund av synfel eller begynnande katarakt får ni vända er till en ögonklinik där ni bor.

För att våra läkare skulle kunna göra en konsultation om lämpligheten till operationen och bedöma vilken typ av linser ska passa just er behöver vi en del information.

Undersökningar:

-Vi behöver information om tidigare glasser och förändringar i grader under de senaste åren.

-Autorefraktometer keratometer

-Central hornhinnans tjocklek (pachymetri)

-Noncontact tonometer Mätning krävs

-(Corneal Topography om det är möjligt.)

-Anterior Segment och Fundus

Ni skickar senare svaret till oss genom att scanna resultatet, ta tydliga bilder på dem och skicka via Whats up eller skicak kopian per post (Spara originalet själv.Det ska visas upp på kliniken)

Efter att våra specialister har konsulterat er via undersökningarnas värde och resultat får ni bedömning på vilken operation som passar just er och exakta prisuppgifter. Våra konsultationer är gratis.

Vi bokar era klinik besök i Istanbul och hjälper er med praktiska detaljer som flyg och hotellbokning. Transfer från flygplats-hotell-klinik under behandlings dagar är inkluderade priset.

Film operation Multifokal lins

Begär en Kostnadsfri Konsultation

  Födelsedatum

  Bokningsdatum

  eller
  Alla Behandlingar

  Vill du få en kostnadsfri konsultation?

  Ring Oss på 010 516 4730 eller boka online...