Rehabiliteringar

Medical Tourism i Turkiet

Rehabiliteringar

(Här skirver du lite om behandlingen)

Våra tjänster vänder sig till resenärer i behov av generell eller specifik vårdprogram. Vi anordnar resor för såväl grupper eller enskilda resenärer där vi skräddarsyr vårdprogrammet efter varje resenärs behov. Våra medarbetare har gedigen och mångårig erfarenhet från hälso- och sjukvård samt vård och omsorg både i Sverige och Turkiet.

Vårt team består av specialistläkare inom ortopedi och fysioterapi, kardiolog, hudspecialist, sjuksköterskor, sjukgymnast och andra sjukvårdspersonal.Förutom våra olika program som är inriktade till olika grupper får man även lägga till en vårdpaket.I en individuell vårdplan får man den önskade medicinska och omvårdnads mässig behovet uppfyllda från professionell personal inom vård och omsorg.

Ring Oss: 010 516 4730 | Epost  info@medicaltourismturkiet.se

Ortopediska sjukdomar så som sjukdomar i armar och ben, fötter samt ledsjukdomar. Smärta i rygg, nacke, knä, höft, och skuldran av olika genes.

Behandlade sjukdomar

Ryggsjukdomar, så som diskbråck, spinalstenos, ländryggssmärta samt ryggbesvär och nacksmärta. Ledbands skador och knä Artros samt idrottsskador

Ortopedisk rehabilitering

Sjukdom eller en olycka kan leda till skelett eller mjukdelsskador. Efter avslutad behandling eller operationer på sjukhuset kan ditt fysiska tillstånd vara nedsatt och du kan behöva professionell hjälp. Vi på Rehabresor Turkiet vill hjälpa dig på vägen tillbaka genom att ge dig ökad kunskap, träning och samvaro med andra i liknande situation i en stimulerande miljö. Vi arbetar i team och tillsammans med dig skapar vi din rehabiliterings-plan och sätter mål för din rehabilitering.

 

Klicka Här för att läsa mer om Ortopediska rehabiliteringar

Sjukdomen är ett tillstånd i lederna och bindväven som är förknippat med smärta och funktionsnedsättning. Reumatiska sjukdomar kan även beteckna autoimmuna sjukdomar som drabbar andra organ än leder och bindväv. Det finns idag över 1 miljon människor med reumatism i Sveriges.

Behandlade sjukdomar

Kromatid artrit, RA

Ankyloserande spondylit, SA (Bechterews sjukdom), Psoriasisartrit

SLE (systemisk lupus erythematosus) och polymyalgia reumatika

Fibromyalgi, Myosit, Tendinit, Osteoporos

Effektiva Reumatiska behandlingar med Källvatten vatten/Rött vatten
Nobel klinik och rehabiliterings center i anslutning till Termal vatten källor i Pamukkale är expert på rehabiliteringar av Reumatiska rehabiliteringar.

Dom hälsofrämjande egenskaperna av vattnet är minst sagt beundransvärda. Som en hjälp vid hudsjukdomar som akne, eksem och psoriasis. Som en effektiv lindring vid värk och muskelspänningar. Genom studier har man sett att saltet är väldigt effektivt vid olika typer av reumatism och artrit. Mineralernas utrensande effekt och rika mineralinnehåll är även ett fantastiskt medel för att hålla huden frisk och vacker.

 

 

 

Klicka Här för att läsa mer om Reumatiska rehabiliteringar

Efter den akuta fasen i en neurologisk sjukdomsdebut eller neurologisk skada gäller det att ta vara på den spontana återhämtningen och utnyttja hjärnans formbarhet för att skapa nya nervbanor så att till exempel funktionen i armar och ben återkommer. Det är patientens behov och möjligheter som styra vilken form av rehabilitering passar bäst. I vår rehabiliterings program tränar vi upp nedsatta funktioner. Träning och aktivitet kan bidra till förbättring. Man ska även lära sig nya sätt att utföra olika aktiviteter på. Programmet inleds av en neurologi undersökning som kartlägger funktioner och genomförs av ett team som består av Neurolog,Fysioterapi och rehabilitering Specialist läkare, Sjukgymnaster, Idrottslärare, Sjukgymnast tekniker, Massörer, Sjuksköterskor, omvårdnadspersonal, Laboratorietekniker, Röntgen Tekniker.

Tillsammans med arbetsterapeuten eller sjukgymnasten försöker vi hitta lämpliga, lagom utmanande träningsaktiviteter och program som man kan utföra på egen hand. Behandlingen anpassas efter varje enskild deltagares behov och målsättning.

 

Klicka Här för att läsa mer om Neurologiska rehabiliteringar

Nobel Medical center,

Kliniken är sammansatt med fyrstjärnig hotell boende och varmvatten källa och är belägen i Denizli -Pammukkale som är känd för sina varma vatten källor. Området är Turkiets främsta hälsokurort. Nobel kliniken började sin verksamhet 2014 och har blivit känd både för patienter i landet och även för många patienter från Tyskland, Baltikum, Holland och Skandinavien.

Rehabiliterings teamet består av :

3 specialist läkare i Sjukgymnastik och rehabilitering
1 friskvård läkare
Vid inskrivningen är 1neurolog konsult, 1 ortoped konsult inom kirurgi, 1 kardiolog konsult, 1 barnläkare konsult och 1radiolog konsult närvarande.
1 tandläkare
7 Sjukgymnast
2 sjuksköterskor
1 Laborator assistent
1 radiologi tekniker
1 psykolog
1 Dietist
4 Sports akademiker
6 Massör
4 Peloidisy, lera terapi spec.
1 medicinsk sekreterare.

Klinikens avdelningar :

Fysioterapi och rehabilitering

Wellness och Fitness

Dental och Protes behandlingar

Akut avdelning

Nobel medical center är känd för sina Robot behandlingar av neurologiska sjukdomar och är specialiserade på Stroke rehabiliteringar.

Läs mer om Nobel Medical Center

Neurologiska sjukdomar på grund av missbildningar, cerebrala cirkulationsstörningar, förvärvade hjärnskador efter t.ex. infektioner, trauma, avancerad hjärtkirurgi vid medfött hjärtfel kan bidra till bland annat funktionsnedsättningar hos barn.
Till gruppen av sjukdomar kan man räkna:

 • Cerebral pares (CP)
 • Ryggmärgsbråck
 • Hydrocephalis
 • Medfödd benskörhet (OI)
 • Neuromuskulära sjukdomar
 • Traumatisk hjärnskada (TBI)

Barn rehabilitering program

Undersökning av Specialist läkare och individuell rehabilitering program 25 program/vecka.

In och utskrivnings samtal och journalföring.

Nobel Medical Center använder Robot rehabiliteringar för barn med funktions hinder

Vi använder av vår speciell programmerade robotar för att stimulera barnens rörelse.

Det är både roligare för barnet och används i rehabilitering syfte där man genom rörelse av armar och ben på ett effektivt och under längre tid och flera rörelse förebygger muskel atrofi . Patienter som har förlorat normal gång förmågan i nedre extremiteterna pga. av skada i områden runt ryggmärgen och baksidan av hjärnan får genom rytmisk gång och mycket upprepning bilda nya nervanslutningar och nerv överföringar i friska regioner runt skadade området och omorganisera gångförmågan.

Robot tillämpningar hjälper på samma sätt patienter som inte kan använda armarna i övre extremiteten att få ökad styrka och koordination. I skulder, armbåge och handleds områdenas grova greppmuskler. Tillsammans med en individuell träning och vattengymnastik kan robot behandlingar ge en snabbare och bättre effekt när de behandlingarna i sig inte svarar.

 

 

Klicka Här för att läsa mer om Barn med funktionsnedsättningar

Det finns 1300 varmvattenkällor i Turkiet. Det gör landet populärt för människor som vill utnyttja termalvattens magiska egenskaper för behandlingar eller bara SPA. Vi valt noga de källor som dels har bra sammansättning av mineraler och kan vara användbara. Samt att hotell och rehabiliterings anläggningar i anslutning till vattenkällan ska ha högsta betyg av kvalité .

Pamukkale valdes till Turkiets rehabiliterings ort 2015.Anledningen är de naturtillgångar som har gjort ortet lämpligt till behandlingar av reumatiska, neurologiska och psoriasis patienter. Staten ger sin stöd till de nyöppnade kliniker och anläggningarna som tar hand om rehabiliteringar av patienter från alla delar av världen. Här finns en mångfald av SPA för behandling och rekreation sedan flera tusen år tillbaka Användningen av de läkande och förskönande egenskaperna av de mineralrika värm vattenkällorna som finns i området går tillbaka ända till antiken. Kleopatra, som är känd för sin skönhet, badade i vattnet och smörjde in sig med den svarta leran.. Pamukkale blev ett ställe dit de gamla romarna vallfärdade för att bli friska från sjukdomar och krämpor som reumatism, bölder, psoriasis och svårläkta sår. Än idag finns 2000 år gamla lämningar efter romerska SPA att skåda i området runt döda havet. De unika egenskaperna av saltet har varit högt uppskattade genom tiderna och är så än idag.

 

Klicka Här för att läsa mer om Termal behandlingar

Psoriasis är en kronisk hudsjukdom Förlopp varierar mellan lätt psoriasis, till en svår psoriasis som kan vara socialt invalidiserande. Sjukdomen är inte smittsam. 30 procent av personer med psoriasis kan utveckla psoriasisartrit där kroppens leder drabbas.

Psoriasis är en ärftlig sjukdom, men patienterna har oftast inga klara symtom. En rad stimuli, som halsfluss orsakad av streptokocker, vissa läkemedel som. betablockerare mot högt blodtryck och hjärtrytms rubbning eller en lokal hudirritation eller hudåkomma, kan det utlösa ett psoriasisutbrott om man har det nödvändiga anlaget. Stress kan påverka varianter av sjukdomen och öka klådan.

Med vår dyrbara vatten källor som är rika på helande mineraler använver vi Baleneoterapi i rehabilitering av Psorias patienter.

Balneoterapi (Termal terapi)

Ordet innebörd av balneologi är badvetenskapliga terapi. Balneologi är en vetenskaplig metod och definieras som kunskap om de naturliga helande faktorerna för underjordiska, vatten och klimat. Balneoterapi är å andra sidan en stimuleringsanpassningsterapi som appliceras i form av bad, dricks- och inhalationsbehandlingar med dessa naturliga faktorer. naturliga remedierande faktorer som används vid balneoterapi inom ramen för SPA-behandling, naturläkande vatten härrörande från

 

Klicka Här för att läsa mer om Psoriasis behandlingar

Vi erbjuder rehabilitering program på olika längder och intensitet. Man kan välja mellan 25-10 behandlingar i veckan.

I våra behandlings paketer ingår följande .

 • Boende i standard dubbel rum i Pam Thermal Hotell (Handikappanpassat rum)
 • Frukost buffet
 • Middags buffet
 • Bastu, hammam and ångbad
 • Läkarundersökning,inskrivning/utskrivning
 • Rehabilitering enl.program 25-10 rehabiliteringar /veckan
 • Termalvatten drickskur

Klicka Här för att läsa mer om Program och priser

Begär en Kostnadsfri Konsultation

  Födelsedatum

  Bokningsdatum

  eller
  Alla Behandlingar

  Vill du få en kostnadsfri konsultation?

  Ring Oss på 010 516 4730 eller boka online...